Hamburgerrestauranger i övriga världen

Bembos

Detta är en Peruansk snabbmatskedja som serverar hamburgare med peruanska influenser.
Kedjan grundades 1988 och den första restaurangen öppnades i Miraflores i Lima, Peru. Bembos kryddar deras kött vilket ger hamburgaren dess egna smak och utseende och de serveras med aji som är en Peruansk pepparsås på sidan om. Måltiderna serveras oftast med varma chips eller så kallade yuquitas som är tillverkade av yuca roten. Dessutom så kan man få maten levererad.
Idag finns det hela 35 restauranger i 6 olika städer men de flesta ligger i Lima men de öppnade 2007 en restaurang i Cusco centrum som den första snabbmatskedjan i staden.
Dessutom finns kedjan i städerna Callao, Cañete, Arequipa, Piura, Chiclayo, Trujillo, Cajamarca och dessutom har dem öppnat ett ställe i Mumbai i Indien.

BurgerFuel

BurgerFuel är en hamburgerrestaurang från Nya Zeeland som för första gången öppnade dörrarna 1995 i Auckland. Nu finns denna kedja på hela 88 platser och i 6 stycken länder. Det som serveras här är givetvis hamburgare av olika innehåll så som nöt, kyckling, glutenfri, vegan och vegetariskt. Här serveras också Spud frites, Kumaras frites och läsk och har även ett eget glassmärke.
Deras hamburgare har mest blivit känd för sin aioli sås och dess smak och har även kommit på en Doofer som är en slags hopfällbara hamburgare hållare i papp. Restaurangen har ett ganska klart tema som är bilar.
Dessutom har kedjan satsat mycket på näringsrik och nyttig mat, då man köper mycket när producerat och ekologiskt och har mycket mat från frigående djur.
2015 så ingick kedjan ett partnerskap med det amerikanska företaget OhCal Foods som en del av att lansera sig i USA. Företaget äger också matkedjan Subway. Deras första ställe i USA har varit inriktat på att bli Indianapolis för dess motortävlingar.

Burgs

Detta är en indisk snabbmatskedja som i första hand serverar gourmet hamburgare gjorda av kyckling, lamm, fisk, räkor, fläskkött och nötkött och har även en veggie burgare. Här servar man även ice cream shakes, iste och en rad olika läskedrycker.
Första Burgs öppnade av Sanjay Kilachand på Waterfield Road i Mumbai i mars 2012 och inredningen är ljus och färgat.
Dess signatur hamburgare är Burg och The Big Burg och den senare består utav buffelbiffar med bearnaisesås och karamelliserad lök. Burg är liknande dock med en biff i stället för två.
I skrivande stund finns Burgs på fem ställen i Indien varav fyra är i Mumbai och en i Pune och dess slogan är ”Gourmet Godhet”.

Dic Ann´s Hamburgers

Denna snabbmats kedja har sin bas i Montreal, Kanada och såg portarna öppnas 1954 utav Dic Ann och dess mest kända egenhet är dess extremt tunna hamburgare som är toppad men en varm sås som är egentillverkad och detta serveras med en träpinne och denna används för att plocka upp en hamburgare. Deras pommes friteras i 100 procentig jordnötsolja och serverar bara drycker som är ägda av Pepsico som till exempel Pepsi Cola. Väggarna i restaurang är smyckade av signerade foton, hockeyklubbor och kapsyler från kända sportikoner och har idag hela 14 restauranger runt om i Kanada och framförallt i Montreal.
Grundaren Dic Ann är en mix utav de två som faktiskt startade firman vilka är Dominic ”Dic” Potenza och dess hustru Ann Collechia. Dessa två är numera avlidna med driften av kedjan sköts numera av deras två bar Donnie och Maria och detta tillsammans med deras äkta hälft och numera också deras barn. Så man kan förstå att detta är ett familjeföretag och ett lyckosamt sådant.
Restaurangerna listas inte i de lokala telefonkatalogerna av någon anledningen förutom det nyaste Marché. Dessutom är ingen av restaurangerna öppna på måndagar och en del av restaurangerna är stängda på tisdagar med. Övriga dagar har de alltid öppet. Välkomna.

Freshness Burger

 

Restaurangkedjan kallas oftast bara Freshness och grundades 1992 i Japan och säljer bland annat hamburgare, sallader, smörgåsar och kaffedrinkar. De går under parollen färska och ekologiska och har orden Freshness Food, Freshness Portion, Freshness People, Freshness Planet som slogan. I dag finns dessa restauranger på 189 olika platser i Japan, men deras första restaurang öppnade de faktiskt i Hong Kong på en allmän brygga bakom Hong Kong Museum of Art.
2010 öppnade de dessutom en restaurang i Singapore och den ligger i Nex Köpcentrum och har sedan dess även öppnat på fler ställen.
Deras meny är indelad i nio olika kategorier vilka är Classic Burger, Veggie Burger, Hamburger, Hot Dog, Side Course, Dessert, Hot Beverage, Cold Beverage och Fast Menu.
Den klassiska hamburgaren är gjord på 100 procent nötkött och deras Veggie är tillverkad av vegetabiliska bönor. Totalt serverar Freshness Burger åtta olika hamburgare vilka är Freshness Burger, Bacon Omelett Burger, Salsa Burger, Teriyaki Burger, Teriyaki Chicken Burger, Fish Burger, Cheese Burger och Spam Burger.
Dessutom så har Freshness Burger tre olika sorters Hot Dog och dessa är en Basic Hot Dog, en Chili Beans Hot Dog och en Cheese Hot Dog.

Harvey´s

Denna kanadensiska snabbmatskedja har faktiskt en restaurang i varje provins i Kanada och här serveras hamburgare, korv, pommes frites, lökringar och andra traditionella menyer och är den fjärde största snabbmatskedjan i hela Kanada.
1959 så grundades Harvey´s av Rick Mauran och George B. Sukornyk och var lika stora aktieägare och första restaurangen låg i Ontario och närmare bestämt i sydöstra hörnet av Yonge Street och Observatory Lan i Richmond Hill då man köpte konkursade Dairy Queen.
Det som mest gjort Harvey´s kända är just deras grillade hamburgare och till detta får man som kund hela 11 olika toppings att välja mellan och detta inkluderar även sallad, pickles, tomater, lök, chilipeppar och ett övrigt stort utbud av olika kryddor och ketchup, senap, relish, BBQ-sås, majonnäs och Frank Red Stark sås.
Till sina måltider kan man som kund få en sallad istället för pommes frites och ett paket mjölk istället för den annars ingående läsken.
Förutom hamburgare som är gjord på nötkött så erbjuds även varm korv, veggie hamburgare och grillad kycklingburgare.
Dessutom har de på senare tid börjat och erbjuda smörgåsar och här kan man välja på en med grillad kyckling, en med knaprig kyckling och en veggie.

Hesburger

Hesburger är en snabbmatskedja från Åbo i Finland och idag den största hamburgerkedjan i Finland, till och med större än McDonald´s.
1966 öppnade Heikki Salmela även kallad Hese varav namnet på företaget en livsmedelskiosk i den finska orten Nådendal och 1980 den allra första Hesburger i Åbo och då som den första snabbmatsrestaurangen i Finland. Under 80 talet växte kedjan jättesnabbt och Salmela vad att sälja kedjan för närmare 200 miljoner finska mark 1988. Sen kom en lågkonjektur och tre år senare köpte han tillbaka kedjan för 25 miljoner. Vilket klipp.
1992 fanns kedjan på 12 platser i Finland och under det decenniet som följde så utökades kedjan till hela 200 stycken restauranger och i hela 60 städer i Finland. Nu har de dessutom expanderat internationellt och öppnat i de Baltiska länderna och även Tyskland. Under perioden 2004 till 2006 fanns de även i Damaskus i Syrien med det var inte lönande.
281 restauranger av Hesburger finns det nu totalt i Finland, hela 46 stycken i Litauen, 45 stycken i Lettland, 42 stycken i Estland, 33 stycken i Ryssland, 3 stycken i Tyskland, 3 stycken i Ukraina, 1 i Vitryssland och även 1 i Bulgarien.
På restaurangerna säljs främst hamburgare, cheeseburgare, sallader, pommes frites, läsk, milkshakes och desserter med Hesburger driver också en del kebab restauranger och det finns även något som heter Hesecafes som säljes specialkaffe och bakverk och vissa restauranger har även en extra tjänst till sina kunder, nämligen biltvätt.

Jollibee

Jollibee Foods Corporation som kallas även JFC eller Jollibee är en multinationell snabbmatskedja från Filippinerna det sägs vara Asiens motsvarighet till McDonald´s.
Deras flaggskepp är deras stekta kyckling som heter Chickenjoy på menyn.
Idag finns över 3 000 restauranger runt om i världen och har växt jättesnabbt sedan starten 1975.
Numera är kedjan dock amerikansk ägt men med samma filippinsk influerade rätter på meny och de har specialiserat sig på hamburgare, spaghetti, kyckling och givetvis vissa lokala filippinska rätter. I Filippinerna serveras Coca Colas produkter till menyerna och på övriga marknaden är det Pepsi Cola som serveras.

Mo´Men

Detta är en kedja med snabbmatsrestauranger som har

sin bas i Kairo, Egypten och har sin specialitet inom smörgåsar men säljer även hamburgare.
1988 öppnades den första restaurangen och det var under den tiden då folk väntade på att McDonalds och KFC skull ankomma till landet. Men så kom denna kedja och den blev genast populär och är en av de största restaurangerna i Egypten idag. Nu finns det hela 57 restauranger och serverar en bit över 10 miljoner kunder varje år. Restaurangerna täcker hela Egypten och inte bara i storstäderna Kairo och Alexandria.
Relativt nyligen har kedjan expanderat internationellt och har öppnat på platser som Sudan, Libyen, Bahrain, Kuwait, Malaysia och Saudiarabien och 1999 började man bygga en egen fabrik som fick en produktionskapacitet på 1,5 ton per timme och sägs vara den största i hela Mellanöstern. Här finner man helt automatiserade produktionslinjer för bearbetning av nötkött, skaldjur och fjäderfäprodukter, här finns ett bageri, Torr och kylrum, eget laboratorium för kvalitetskontroll.

MOS Burgers

Mountain Ocean Sun eller MOS Burgers är en snabbmatsrestaurang som härstammar från Japan och efter McDonald´s är det den största i Japan. Dessa finns inte bara i Japan utan i Taiwan, Singapore, Hong Kong, Thailand, Indonesien, Australien och Sydkorea. Deras standard hamburgare heter precis som restauranger och det hela startade 1972.
Deras huvudkontor ligger i det maffiga ThinkPark Tower i Osaki, Shinigawaya, Tokyo och hade det tidigare även på Shinjuku i Tokyo.
En av restaurangkedjans slogans är ”Japansk Fine Burger och Café” vilket man då förstår att det är hög kvalitet på det man servare och man har även kaffe på sina menyer runt om i världen.